"In elk geval" nieuwjaarswens door Alex

Nieuwjaarswens 2021.  Het voelt als “het voorjaar hangt vervroegd in de lucht”.
 
Weinig rampspoed is de wereld in 2020 bespaard gebleven. Echter, 2020 was ook het jaar waarin velen van ons zich van hun allerbeste kant lieten zien! Kwetsbaren en ouderen werden spontaan geholpen en ondersteund door familie, vrienden, buren. Zorgmedewerkers, verplegend personeel, artsen, wetenschappers en ja, ook politici, deden hun uiterste best om grip op de onbekende vreselijke pandemie te krijgen. En 2020 was ook het jaar dat op veel andere gebieden mooie initiatieven ontstonden, zoals het thuiswerken en digitaal vergaderen waardoor b.v. files en de stikstof-uitstoot aanmerkelijk verminderden.
 
Maar 2020 was ook: Waar wachten we nog op? Ik wil weten hoe het zit! Ik zal blij zijn als het over is en, helaas ook, wetenschap, politici en media zijn onbetrouwbaar. Ons geduld werd door de voortdurende onzekerheid zelfs zozeer op de proef gesteld dat ook onze helden uit de zorg het in de media – met name in de (a-) sociale media - moesten ontgelden. De steeds terugkerende vragen en opmerkingen kwamen op mij over als mantra’s die, zo leek het wel, moesten bijdragen de aandacht van onszelf af te wenden, om op die manier los te komen van onze gedachten en zorgen over de pandemie.
 
Maar nu zit het eraan te komen. Het kan het niet lang meer duren of de zon breekt eindelijk weer door in onze vermoeide hoofden en gepijnigde harten. Je voelt, je ruikt en je proeft het. Iedereen is vol verwachting. Het voelt als “het voorjaar hangt vervroegd in de lucht”.
 
Laten we niet bidden om beschutting voor gevaren, maar om onbevreesd te zijn wanneer we ermee worden geconfronteerd (Rabindranath Tagore).
 
Cookie instellingen