"In elk geval" nieuwjaarswens door Alex


“De weg naar een betere wereld bereik je via het hart van een ander”
 
Moge in deze periode van klimaatproblemen, oorlogsgeweld, politieke- en oorlogsvluchtelingen, voortdurende honger en dorst in derde wereld, en persoonlijk leed en verdriet, de onderstaande woorden van imam Al Shafi’i ons tot troost en inspiratie zijn. Wegen om het op te lossen geeft geen enkele routeplanner, maar toont zich in de moed van elke stap.
 
“Laat de dagen doen wat ze willen en ontspan bij tegenslagen door overmacht. Maak je niet druk over aardse problemen, ook die hebben niet het eeuwige leven. Wees moedig, en bestrijd rampspoed met kracht. Laat je kennen door verdraagzaamheid en waarachtigheid. Als je tegenover mensen te veel fouten maakt, en je zou wensen dat ze werden bedekt en verborgen bleven, bekleed je dan met vrijgevigheid want elke tekortkoming wordt verzacht door het goede te doen.
 
Geen droefheid duurt voor altijd, noch geluk en armoede noch overvloed blijven voor altijd. Als je vernederd wordt, laat je dan niet kennen, de valsheid van je vijanden is een grote ellende. Je kunt niet hopen op gulheid van de vrek; zoals er voor de dorstige in het vuur ook geen water is. Je welvaart zal niet afnemen door behoedzaamheid en zal ook niet toenemen door overdaad. Als je, in je hart, tevredenheid bezit, dan zijn jij en zij die de wereld bezitten elkaars gelijken.”
 
“De weg naar een betere wereld bereik je via het hart van een ander”
 
Naast fijne dagen met enige ruimte voor contemplatie, wens ik u en uw dierbaren gezondheid, schoonheid, wijsheid en moed en kracht bij elke stap in 2023.
Cookie instellingen