"In elk geval" nieuwjaarswens door Alex

Nieuwjaar 2019.
 
“Mogen we worden gezegend met ongemak bij gemakkelijke antwoorden, halve waarheden en oppervlakkige verhoudingen, zodat we diep vanuit ons hart mogen leven. En mogen we worden gezegend met woede bij onrechtvaardigheid, onderdrukking en uitbuiting van onze medemens, zodat we mogen werken aan rechtvaardigheid, vrijheid en vrede. En mogen we worden gezegend met tranen om te vergieten voor hen die lijden aan pijn, verwerping, oorlog en honger, zodat we onze handen kunnen uitstrekken om hen te troosten en om hun pijn in vreugde te veranderen. En mogen we ten slotte worden gezegend met voldoende dwaasheid om te geloven dat we een verschil kunnen maken in de wereld, zodat wij toch doen waarvan anderen zeggen dat het niet gedaan kan worden.”
 
(Vrije interpretatie Franciscaanse zegenbede van Benedictines Ruth Fox) 
 
Ik wens voor allen een heel mooi 2019, waarbij gezondheid, wederkerige liefde voor hen die dichtbij staan, kracht bij een traan, geluk bij een lach, warmte voor dierbaren en samen veel kostbare herinneringen mogen worden toegevoegd aan ieders levensboek!
 
Vergeet voor even de minder fraaie zaken die vrijwel dagelijks op radio en TV voorbijkomen, en geniet van het - al dan niet traditioneel - kerstdiner, een goed glas wijn, goede muziek en een knapperige oliebol.
 
Cookie instellingen